Gamer's Test's - MI megadjuk a módját!

Játéktesztek, játékhírek játékosoknak. Gamer's Test's - MI megadjuk a módját!

Lego Harry Potter Years 1-4

2010.06.29. 11:02 :: norbertocarl

J.K.Rowling 7 kötetes sorozatának hatalmas rajongótábora van, hála az izgalmas történetnek. Harry Potter varázsa valamennyinket megfogta, a könyveket megfilmesítették, (idén jön a 7. rész 1. része) illetve játékokat is csináltak a Harry Potterről. Minden részben szembe kellett néznünk valamivel, legyen az Voldemort vagy éppen egy dementor. Harry Potternek zűrös élete van, ám a játék készítői ezt az életet átvitték totális humorba, ahogyan az a lego játékokhoz illik.

Harry Potternek a története egyrészt szomorú, másrészt izgalmas. Szomorú, mert Harrynek a szülei meghaltak, viszont izgalmas, hiszen mind a 7 könyvben van valami csata, vagy harc. Az első kötetben Voldemort, a másodikban szintén, a harmadikban viszont az idővel harcolnak a főszereplők. Harrynek két legjobb barátja van, Ron és Hermione. A Lego Harry Potterben az első 4 könyv történéseit követhetjük végig. Tehát megszerezhetjük a bölcsek kövét, harcolhatunk a baziliszkusz ellen, illetve ölhetünk dementorokat, mindezt vicces formában. A készítők kitalálták a módját a beszélgetést helyettesítő jelekkel, képekkel. Ron talán a leghülyébb karakter az egész játékban, de Harryn is látszik egy kis agybaj.

A játék grafikája pont jó, nem valami nagyon szuper, de tökéletes ehhez a lego megoldáshoz. Nem tapasztaltam sehol sem hibát, minden animációt tökéletesen működik, jók lettek az állatok animációi is. A varázslatok effektjei is egész jók, és a tárgyak körül lévő körvonalak (erről később) is jól meg lettek animálva.

Hihetetlenül jó játékélményt nyújt, hiszen 167 féle karaktert irányíthatunk a játékban! Ez hihetetlenül sok, és tényleg mindenki benne van, Felurtől kezdve Madam Malkinon át Dursleyékig. Mennyivel jobb az unalmas Harry helyett mondjuk Cedriccel megcsinálni a küldetéseket nem? Harry Potter rajongóknak ez maga a paradicsom. A játék segít ahol csak tud. Először is alul Dumbledore tanácsait olvashatjuk, másrészt a varázslatoknak saját színűk van (tehát pl. robbantás narancssárga, támadás piros) és a tárgyak körül általában valamilyen színű csillagok vannak. Amilyen színű csillagok vannak a tárgyak körül, olyan varázslatot kell alkalmaznunk rajtuk. A játék gördülékenyen megy előre, nem áll meg, bár inkább a filmet követik az események, mint a könyvet. Minden pályára meg lett oldva, hogy ketten menjünk, bár ez néhányszor szerintem idegesítő.

A játékidő csak azzal, hogy megcsináljuk a főküldetést, és nem gyűjtünk kb. 4-5 óra. Ahhoz viszont, hogy kimaxoljuk a játékot 100%-ra, kb olyan 20-25 óra kell.  ÉS akkor ehhez társul még az, hogy kivigyük minden szereplővel, ha kedvünk tartja.. Nem rövid játék, na!

A hangok jók, beszélgetés természetesen nincs a játékban, viszont zene annál inkább. Felhangzik az összes Harry Potter zene, valamikor technósítva. Hihetetlen jó hangulatot kölcsönöz ennek az amúgy is király játéknak.

Összegzés
Értékelés: 9
Pro:

  • Humor
  • Zene
  • Játékidő

Kontra:

  • Néha unalomba fullad
  • Gyűjtögetés

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerstests.blog.hu/api/trackback/id/tr142118125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása