Gamer's Test's - MI megadjuk a módját!

Játéktesztek, játékhírek játékosoknak. Gamer's Test's - MI megadjuk a módját!

Star Wars The Force Unleashed - Kritika

2010.06.28. 15:22 :: norbertocarl

 

 

Ki ne hallott volna a Lucasarts játékáról, ami (meglepő módon) először nem jött ki pc-re, csak féléves késéssel. A játék eléggé jó, viszont néha nagyon leizzasztja az embert. Ez most a pc-s kritika lesz, tehát nézzük mit szúrtak el a készítők és mit csináltak jól! Kezdésként nézzünk bele a történetbe. Mint tudjuk, a játék Darth Vader és Palpatine Kancellár uralma teljében játszódik, viszont ez egy alternatív Star wars univerzum. De később kitérek rá, először is kezdem az elején. Rögtön az első pálya arról szól, hogy Darth Vaderrel kell mennünk a Kashyyk bolygón, s küldetésünk célja nem más, mint kipusztítani a Wookie-k megmaradt állományát, valamint a bolygón tanyázó Jedi-t kell megölnünk. Ez mind szép és jól megy, ám amikor legyőzzük a Jedi Lovagot, és le akarnánk szúrni, akkor annak a fia, egy nagyon sok erővel rendelkező gyerek (mi), az erő segítségével elvesszük a kardod Darth Vadertől. Vader megvéd minket, amikor a klónkatonák meg akarnak ölni, tehát cserébe mi a szolgálatába állunk.


A következő képsor már arról szól, hogy indulunk első küldetésünkre, ahogy mesterünk mondja: „Ne kímélj senkit. Se lázadót se birodalmit” Igen, én is néztem, hogy-hogy lehet ennyire bolond, hogy a sajátunkat irtsuk, de mindegy. Azt tudni kell, hogy minden küldetés végén, egy Főboss vár minket (átlalában Jedik, a játék vége felé Sithek), akinek célja az, hogy megöljön minket. A történet igazi Star Wars feelinget ad a játéknak, vannak benne csavarok, és természetesen érzelmi szál is. A játék alternatív univerzumban játszódik, hiszen nem szerepel benne Luke Skywalker, viszont főboss Shaak Ti, aki legjobb tudomásom szerint a 3. részben meghal. A játék végéről nem akarok beszélni, tapasztaljátok ki, ti!


A játék grafikája elég jónak mondható szerintem. Ugyanazt kapjuk mint konzolon, viszont néha egy-két szögből beszaggat, és ez igen zavaró lehet egy Rancor elleni küzdelemben. Elég jó a fizika is, kiválóan oldották meg azt, hogyha felemelünk egy tárgyat, netalán klónt, akkor tudjuk forgatni, dobálni a levegőben. Ami tetszett, azok a villámok effektjei voltak. Igen szépen nézett ki, látszik, hogy a fejlesztők dolgoztak vele, ám ezen kívül gyönyörű volt a gyűrődés a ruhákon, valamint a mimika az animációk közben. Mínusz pont viszont a lézerkard. Lehet, hogy elsőre jónak néz ki, viszont figyeljük meg, hogy ahol kezdődik a lézerkard, ott egy kocka van (mármint a körvonalban). Ezen kívül nincs kifogásom a grafika ellen, elég szép lett, gratulálok a Lucasartos srácoknak! A játék eléggé monoton, viszont általában más lények vannak a pályákon, így kíváncsian várhatjuk a mindig soron következőt.


Eléggé levon a játékélményből viszont az, hogy a lézerkard kb. egy sima tompított kard szintjén áll. Félreértés ne essék, nincs vele sok bajom, csak kettő: az első, hogyha valakibe belevágok lézerkarddal, miért nem esik le a keze vagy valami, a második pedig, hogy egy klónba 3-at ütök, amire meghal. Milyen hülyeség ez? Komolyan mondom úgy éreztem, mintha gumikacsával csapdosnám őket. A játékmenet próbálja magát feldobni olyanokkal, mint például a küldetések közben látható lebegő piros háromszög, vagy sárga kocka. A piros háromszög általában valami tulajdonság növelésére jó (hallhatatlanság, örök erő, stb), de ezek csak ideiglenesen hatnak. A sárga kockával viszont erő pontokat gyűjthetünk, lézerkard kristályokat szerezhetünk. És mi az erőpont? Nos itt jön képbe a fejlődési rendszer. Minden erőt fejleszthetünk, vagy vehetünk akármilyen kombókat, bizonyos erőpontokért. Level Upnál- mindenhez kapunk 1-1-1 pontot.


Ja, és mielőtt kifelejteném a Force Unleashed rendelkezik egy adatbázissal, ahol meg tudjuk nézni a karaktereket, illetve minden adatot. A játékidő számításaim szerint, körülbelül 10-11 óra lehet, úgy, hogyha nem csak azokat az ellenfeleket öljük meg, akiket muszáj. Aki végig szalad a pályákon annak rövid, 4-5 órás játékideje lesz. Van pár olyan pálya, ami eléggé idegesítő, főleg a csillagrombolós küldetés. Meglátjátok, másfél-két órát szarakodtam vele. Továbbá szerintem csak felesleges időhúzás a készítők részéről az, hogy minden második főboss valamilyen állatot, vagy robotot megidéz. Kellemes kikapcsolódás lehet ez a játék annak, akinek nem fontos a határidő, és szeret gondolkozni harc közben. Mert bizony ilyet is kell, hiszen pár erős trükköt ellenfeleink is alkalmaznak.


A hangzással én nem voltam megelégedve. Ezt úgy vegyük, hogy voltak animációk, amikor egyszerűen érthetetlen volt a hang, elment teljesen, csak két makogást lehetett hallani. Volt viszont, amikor elég szépen ment. A lövések effektjei, a lézerkardok koccanásai, mind-mind nagyon szépek voltak. Mondjuk eléggé Titanicos volt, amikor a Csillagrombolót kellett leszedni, és a hangja egy az egyben olyan volt, mint a süllyedő hajóé. A játéknak eléggé jó az újrajátszási faktora, mivel Easy-n is elég nehéz, és nagy kihívást nyújt, plusz a különféle Archivementek is hozzájárulnak ahhoz, hogy minimum még egyszer kijátsszuk a Force Unleashed-et. Összegezve, egy elég jó Star Wars játékot kaptunk, amely a Jedy Academy után szerintem a legjobb PC-n. E mögött elbújhat a Clone Wars animációs játék, igaz más volt a két játék célközönsége. És most jöjjön az értékelés:


Összegzés
Értékelés: 8.5

Pro:
  • Gyönyörű Grafika
  • Kiváló sztori
  • Fejlődés
Kontra:
  • Audió
  • Néhol már-már monoton

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gamerstests.blog.hu/api/trackback/id/tr342116198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Salamon&Ubul 2010.06.29. 09:39:49

hát nekem nincs meg a játék de megakarom szerezni jónak nézki a teszt iszonyú jó lett.

AndrisKorleone 2010.11.02. 11:52:33

A játék teljesen beépül a star wars galaxisba, galen marek a lázadás elindítója a végére, és shaak ti pedig 3x is meghalt már (a rots kivágott jelenetében, meg a régi clone wars szériában asszem), de hivatalosan ez számíta reális meghalásnak, mivel a kimaradt jelenetek ugyanúgy expanded universe-nek számítanak (minden, ami nem a film, és nem a non-canon, azaz a nem megvalósulható esemény). Luke pedig sokkal később jön, mint Galen. A bónusz küldik valóban non-canonok.
süti beállítások módosítása